Sürdürülebilirlik Çalışmalarımız

Sürdürülebilirlik Çalışmalarımız

22 / 02 / 2023Büke Şedele

Season Artisan Bakery günlük operasyonunu şekillendiren her detayda içinde bulunduğu mahalleye, parçası olduğu doğaya, imkanları el verdiğince azami özenle çalışmayı görev edinmiştir. 

Bu nedenle öncelikle tedarikçi seçimlerimizde bu prensibe saygılı üreticiler ve aracılara yer veriyoruz. Örneğin tüm ürünlerimizde gezen tavuk yumurtası kullanıyor ve Kafessiz Türkiye’nin çalışmalarına destek veriyoruz. Bol bol atalık buğday kullanılan ürünler geliştiriyor, bu hammaddeleri butik tedarikçilerden temin ediyoruz.

Fransız Patisserie ürünleri görsel olarak hep mükemmeli hedefler, bu uğurda kek parçaları, kıtır katmanların köşe parçaları gibi pek çok ara ürün ayrılır ve ne yazık ki final üründe kullanılamaz. Biz tüm bu parçaları ya yenilebilir dekorlara dönüştürerek yada kullanılabileceği yeni reçeteler yaratarak değerlendiriyoruz. Kruvasan hamurumuzdan artanlarla Cinnamon Twist, Chocolate Babka ve Zeytinli Eski Kaşarlı Twist gibi çörekler geliştiriyor, hiçbir malzemeyi ziyan etmiyoruz.

Tezgahımıza gün sonu hep sıfırı hedefleyerek talebe göre ürün çıkarıyor, satılmayanları çevredeki komşular ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Müşterilerimizden mümkün olduğunca az ambalaj tüketmelerini, temiz ve yeniden kullanılabilir durumdaki poşet ve kutularını bize geri getirmelerini rica ediyoruz.

Ayrıca hepsi yerinde hazırlanan taze içeceklerimizi hazırlarken tüm meyvelerin kabuklarını saklıyor, dehidratörümüzde yüksek ısıl işlem görmeden kurutarak ve dolayısıyla besin değerini koruyarak bitki çaylarına veya granolalara ekliyoruz.

Sürdürülebilirlik kelimesini bir mit ve süslü bir pazarlama yöntemi olmaktan çıkarmak hepimizin asli görevi. İşletmelerden tedarikçilerin çalışma prensiplerine, müşterilerimizin tüketim ve ambalaj kullanım tercihlerinden, imalat ekibimizin özenine uzanan, her aktör ve paydaşın sistematik özeniyle daha iyi bir gelecek kurgulamak kesinlikle mümkün.

More articles

Yorumlar (0)

Bu makale için yorum yok. Mesaj bırakan ilk kişi sen ol!

Bir yorum bırak

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır